Трето место на светско првенство | Trendseteri
Menu

Трето место на светско првенство

Македонија освој 3то место на светско првенство во Хип Хоп

 

На светското првенство во модерни танци во Копенхаген, Данска на 18ти Октомври 2017 танчарите со Даунов Синдром од танцовото студио Данцерс Унитед МК го освоија 3тото место во категорија Пара танц – Хип Хоп.

Танчарите Ана Беќарска, Моника Бисовска, Христијан Стојанов, Дарко Ефтимовски, Ена Митревска, Александар Матовски и Оливер Блажевски водени од Сара Кочан, Нермин Кочан како нивни ментори и нивниот тренер и кореограф Виолета Балшевска се екипата кои ја донесоа бронзата на Македонија.