Како зрачиш, така и привлекуваш! | Trendseteri
Menu

Тајните на привлечноста, тајните за успехот

Тајните на привлечноста, тајните за успехот: Како зрачиш, така и привлекуваш!

 

Законот за привлечност гласи: нема граници што постојат во универзумот, само ограничувања што ти си ги поставуваш во твојот ум.

Универзумот функционира на мистериозни начини. Ние можеме да оствариме сè што навистина го посакуваме. Тоа е основа на законот за привлечност. Што и да се случува во нашите мисли, тоа и го привлекуваме во својот живот.
„Сè што умот може да замисли и во што може да верува, телото може да го оствари“ (Наполеон Хил)

 

1. Запишете сè што сакате.

Размислете кои се чудата што сакате да ги направите за денес, утре, 1 недела, 1 месец или дури 5 години од сега. Напишете ги сите ваши цели на нотес.

Со тоа го предвидувате саканиот резултат, ја менувате сликата на вашиот мозок и со тоа му помагате на пронаоѓа што повеќе можности да ви помогне да ги добиете работите што ги  посакувате.

 

2. Направете го она што го сакате, а останатото само ќе си дојде

Во животот просечно трошите 8-10 часа од денот поминувајќи го на работа. Дознајте што сакате да направите, а потоа направете го тоа. Ќе доживеете поголемо чувство за постигнување, исполнување кое се усогласува со вашето тело, ум и дух.

 

3. Бидете благодарни

Без разлика дали сте добиле што барате или не, мора да бидете благодарни во животот. Впрочем, често се вели дека успехот е 80% став и 20% способност. Кога станува збор за решавање на вашите финансии, истото верување е точно. Имајќи добар став за парите, ги зголемувате и вашите шанси да ги привлечете во вашиот живот. Има една изрека која вели „парите се лепат на пари“, односно дека парите самите им доаѓаат на оние коишто веќе се богати. Се вели дека тие имаат среќа во животот, дека се родени под среќна ѕвезда, дека парите се лепат за нив. Се е тоа разбирливо ако се земе предвид законот за привлечност. Оние кои имаат позитивен став кон парите привлекуваат пари во својот живот. Оние кои размислуваат за проблеми со парите и постојано зборуваат како немаат пари привлекуваат проблеми.

Еден од начините на кој можете да ја фокусирате вашата енергија е тоа да почнете да ја напишете вашата листа на тоа се што сте благодарни на животот. Правете го тоа секој ден. Како што ќе поминуваат деновите, така ќе сфаќате дека имате сè повеќе и повеќе што да додадете на листата.

 

4. Искористете ги сите можности

Стравот од ризик има тенденција да ги блокира луѓето да излезат од својата конфорна зона. Се плашите да ризикувате или да ги отворите очите кон можностите кои ви ги нуди животот. Излезете од таа зона. Запамтете: Најголемиот ризик е да не направите ништо. Стапете веднаш во акција. Можноста е околу вас, таа не оди подалеку, туку оди до следната личност која сака да ја искористи.

 

5. Оставете простор за повеќе

Очекувајте да добиете повеќе отколку што можете сонувате, да ги задржите предизвиците во вашата реалност. Запомнете, универзумот постојано се шири и создава простор за повеќе. Треба да се чувствувате во склад со овој проток на постојана манифестација и создавање. Тоа не е статично, никогаш нема да биде! Живејте го твојот сон и секогаш барајте повеќе, не само за да го збогатиш твојот животот, туку и животот на другите. Дознајте што сакате да направите, а потоа направете го тоа. Без двоумење.

 

6. Живејте го моментот

Живејте секој ден како да ви е најважниот ден во вашиот живот. Будете се позитивни секој ден,  ентузијастички, да привлечете прекрасни работи за себе и за другите.

Многу е важно да се ослободите од минатото и од негативните чувства, бидејќи таквото чувство може да создаде енергетски блокови кои ќе ве спречуваат целосно да ги остварите своите желби.

Опкружете се со позитивни луѓе, водете здрав начин на живот, хранете се здраво и спортувајте, носете најубава облека, држете се подалеку од негативните луѓе.

 

7. Горете од желба за победа

Горете од желба за победа, од желба да го достигнете сè она што го сакате во животот. Тоа е една од најголемите тајни за успехот. Сакате да направите повеќе пари. Запишете точно колку пари сакате да постигнете. Што тие пари ќе дадат за возврат. Поставете одреден датум и додадете го во вашиот календар. Направете дефинитивен план за спроведување на вашата желба и започнете веднаш, без разлика дали сте подготвени или не, да го ставите овој план во акција. Ќе се судрите со пречките на патот. Тоа е тестот што треба да го поминете – пречките…