Порше 356 – страст која не згаснува | Trendseteri
Menu

Порше 356 – страст која не згаснува

Моделот кој го претвори сонот на Фердинанд Порше во реалност

 

Основачот на “Emory Motorsports”, Род Емори од Лос Анџелес раскажува за неговата страст за моделот Porsche 356, кој го претвори сонот на Фердинанд Порше за спорски автомобил во реалност.

Род вели дека целиот негов живот се посветил кон тоа да 356 моделот (година на производство 1948-1965) го реставрира и сервисира, но во исто време да се задржи оригиналниот изглед на овој олтајмер.

“Моделот 356 на Порше го промени начинот на кој луѓето гледале на автомобилите во светот. Нашата мисија е да го искористиме потенцијалот и да овозможиме да луѓето уживаат во возењето на овој автомобил во наредните 50-100 години. Овие автомобили се дел од мене, од мојот дух” – вели Род Емори.

Погледнете го остатокот од интервјуто…