Новата "Лада" како Ферари | Trendseteri
Menu

Новата “Лада” како Ферари

Рускиот “предатор” стапува на сцена

 

Лада одамна веќе не е онаа автомобилска компанија на која сме сите навикнати, посебно по старите модели Самара, 2107, Нива и други.

Рускиот автомобилски гигант станува сериозен конкурент и на најлуксузните спортски брендови, како Ферари. Тоа е револуционерниот модел Raven – автомобилот на иднината.

Некои се сеуште скептици и велат дека рускиот “предатор” Raven нема достоен мотор за екстремно брз автомобил. Се претпоставува дека моторот ќе биде сместен во средината на автомобилот. Сепак, какви ќе бидат техничките карактеристики на Raven, останува да видиме наскоро.

До тогаш, погледнете ги фотографиите и одлучете сами за што станува збор…