Слепите лица ќе “прогледаат” низ новиот прозорец на Форд | Trendseteri
Menu

Слепите лица ќе “прогледаат” низ новиот прозорец на Форд

Форд со смарт стакло за слепи лица

 

Американскиот гигант Форд со нов изум кој на слепите и лицата со слаб вид ќе им биде од огромно значење, тие ќе можат да го видат светот на свој начин.

Новиот смарт прозорец на Форд ќе може да креира 255 различни вибрации кои човечката рака може да ги интерпретира, со само еден клик на копчето.

Се работи за монохромска слика со високо ниво на контрасти со сите нејзини нијанси во одредени вибрации и сето тоа да се прикаже на прозорецот. На овој начин слепите лица и лицата со слаб вид ќе можат да почувствуваат и со својот ум да си креираат нешто што останатите луѓе го гледаат низ прозорецот. 

Feel the View.