Почина „Burt Reynolds“ | Trendseteri
Menu

Почина „Burt Reynolds“

Почина една голема филмска легенда

 

По последиците на срцев удар почина „Burt Reynolds“ на старост од 82 години во Флорида-САД.

Најпозната улога ја одлглуми како „Bandit“ во легендарниот филм „Smokey and the Bandit“ од 1977 год. Голем дел од неговата кинематографија ја одглуми во 70тите и 80тите и ќе ни остане со повеќе од 50 филма и голем број на ТВ серии во наше сеќавање.

Нека почива во мир!