„Медена земја“ без Оскар | Trendseteri
Menu

„Медена земја“ без Оскар

„Медена земја“ без Оскар, но со историски успех!

 

Тукушто заврши големиот светски спектакл „Оскари“ каде нашиот претставници од „Медена земја“ беа номинирани во две категории за Најдобар документарен филм и Најдобар интернационален филм. Оскарот за Најдобар документарен филм падна во рацете на „Американска фабрика“, додека за Најдобар интернационален филм беше избран „Паразит“.

На „Медена земја“ за малку и избега Оскарот од раце, но успехот и славата што македонскиот филм ја достигна на светско ниво е неминовен. Ова се историски моменти за целата Македонија. Не освоивме Оскар, но сепак сме победници!