Астон Мартин DB11 – Брутално моќен кабриолет | Trendseteri
Menu

Астон Мартин DB11 – Брутално моќен кабриолет

Астон Мартин DB11 – Брутално моќен кабриолет

 

 

Минатата година, беше претставен за првпат на саемот во Женева,  ГТ купе од Астон Мартин DB11, а сега и официјално на продажба.

Новиот В12 мотор со два турбо полначи, е развиен во соработка со Германскиот бренд АМГ. Па така тој произведува 600 коњски сили, кои се доволни за максимална брзина од 320 километри на час. Кај шасијата, исто така може да се примети влијанието на АМГ, но сепак последниот збор тука го имале инженерите на Астон Мартин.

Новиот DB11, е дизајниран во старомоден стил, со долг преден поклопец, под кој се наоѓа брутално моќниот В12 мотор на Астон Мартин, и нормално, последниот модел на заштитниот знак на компанијата-еволуираната предна маска.

Неговата атрактивност плени веќе од самиот поглед на фотографиите и тоа и во целост а и кога се во прашање деталите.