Феномен од девојчиња, светски а наши | Trendseteri
Menu

Феномен од девојчиња, светски а наши

Ева по стапките на сестра и Илина – Вроден талент за гиманстика

 

Малата Ева Соколовска  само на 6 годишна возраст влезе во националниот тим на таленти во ритмичка гиманстика во Германија. Нејзината постара сестра Илина веќе е ѕвезда во оваа област. Двете сестри се родум од  Скопје. Нивните родители се преселиле во Германија и денес двете успешни девојчиња се натпреваруват  со  македонското знаме.

Ева допрва ќе го покажува својот талент во гимнастиката, додека  постарата Илина освојува врвни светски резултати, како во Германија така и во светот. Нивниот татко Горан Соколовски е горд на своите ќерки. Илина како поискусна и постара и го отвори патот на Ева. Двете се многу талентирани и да ви кажам многу се радувам што сами сакаат да се такмичат со македонското знаме и пасош. Сепак се македонски девојчиња нели, се шегува тој.

Пред  две – три години герамнските медиуми пишуваа за постарата Илина, за нејзините врвни резултати во овој спорт. Тогаш татко и Горан имаше мала кавга со медимите.Тој се бунеше против одликата ќерка му да ја пишуваат како Германка и инсистираше таа да се такмичи под името на Македонија, во кое и успеа.

14518225_1785721625032200_285514463_n14457467_1786743324930030_1774726972452925839_n14483477_1785721495032213_1384858979_n14492463_1786743341596695_7160960219084035552_n