Хороскоп - Девица | Trendseteri
Menu

Хороскоп – Девица

Комплицираната страна на животот или Девица во хороскоп

 

Оној момент кога Творецот сакал да нѐ научи на вистинските вредности – ја создал Девицата.
Оној момент кога Творецот сакал да воспостави ред – ја создал Девицата.
Оној момент кога Творецот сакал да создаде креативен хаос и за истиот да нѐ критикува – ја создал Девицата.
Оној момент кога Творецот сакал на саркастичен начин да се пошегува со другите – ја создал Девицата.
Оној момент кога Творецот посакал да се уважи, почитува, пренесе и засака пишаниот збор – ја создал Девицата.

Ова е мудрост кажана во вистинско време.
Ова е „горка реч“ премолчена во вистинско време.
Ова се сите километарски разговори.
Ова се сите дискусии кои никако да завршат.
Ова се сите лекции кои доживотно се учат.
Ова е интелегенција која остава без збор…
Ова е чиста логика.

Но, ова се и сите замерки и критики.
Ова е и претерување во сопственото убедување.
Ова е и претеран сомнеж и истовремена наивност, по сопствен избор.
Ова е опсесија за совршенство.
Ова е и фатализам во детализирање на нештата.

Ова е волја која од незнаење се срами.
Ова е генетски наследен принцип за ред и дисциплина.
Ова се сите воспитани деца.
Ова е она дете кое чкрта по ѕидови, па еден ден професор станува.
Ова е синтеза на знаење и симболика и способност истата да биде пренесена.
Ова е потреба да се работи, создава и корисен да се биде.

Но, ова е и секое потиснато незадоволство кое преку ноќ напушта.

Аргумент – тоа е она што го бараат.
Практичност – тоа е она што сè.

Ова се сите оние кои со радост и раширени раце ќе ви помогнат знаејќи дека со тоа ве направиле или оставиле за нијанса подобри од претходно.

Ова е уреден маж.
Ова е стабилен маж.
Ова е срамежлив и воздржан маж.
Ова е маж кој мудро молчи.
Ова е маж кој за секоја сфера информација и мислење има.
Ова е прикриен романтичар кој од својата љубов се плаши.
Ова е тактичар и фасцинантен стратег.
Ова е систематичар.
Ова е маж кој за угледно семејство живее.
Ова е маж кој нема потреба да се експонира и фали за личните достигнувања.

Ова е благодарна личност.
Ова е благородна личност.
Ова е бистра личност.
Ова е прифаќање.
Ова е слика во која сожалувањето и простувањето стануваат проклетство…

Ова е жена која на малку се радува.
Ова е жена на која малку и треба.
Ова е срамежлива жена.
Ова е жена која никогаш не молчи.
Ова е промислена жена.
Ова е жена која од сопственото знаење се плаши.
Ова е лојална жена.
Ова е загрижена, но грижлива жена.
Ова е хаотична жена.
Ова е жена која од малку – многу создава…

Но, ова е и жена која без да се заврти ќе ве напушти ако тоа „малку“ не го добие…

Ова е куќа полна книги.
Ова се сите мудри мисли.
Ова се сите мисли напишани било каде.
Ова се сите графити кои длабока порака носат.
Ова е куќа во која владее ред.
Ова е аптека.
Или куќа со тенденција да изгледа како аптека.

Но, ова е задача која со сигурност ќе биде решена.
Ова е и хаос, за истата задача создаден, во кој единствено тие се снаоѓаат.
Ова е оној хаос создаден за да ги цениме деновите во кои сме задоволни.
Ова се всушност оние „комплицираните“ покрај кои учиме да се радуваме на „она малку“…