Среќен е оној кој го има покрај себе | Trendseteri
Menu

Среќен е оној кој го има покрај себе

10 причини зошто е убаво да бидете покрај Овен во хороскоп


Овенот е првиот знак во зодијакот и затоа во себе носи огромна енергија. Тие се најзабавниот хороскопски знак и секогаш е интересно да се биде во нивно друштво. Еве десет причини за тоа.

 


Овните се големи авантуристи


Јавете му се на Овенот секогаш кога немате што да правите, затоа што тој сигурно сака да проба нешто ново и му треба друштво за тоа. Тој секогаш бара нешто повеќе – повеќе авантура, повеќе возбуда, повеќе адреналин. Умее и најздодевното собирање на друштвото да го претвори во лудница штом се појави. Овој авантуристички порив се јавува во секој аспект на Овенот.

 


Зрачат со позитивност


Овните природно се многу позитивни личности. Тоа прави да можат да се прилагодат на секаква околина и лесно да се приспособат на секакви луѓе. Тие не можат да се чувствуваат непријатно во ваше друштво. Но, не можат да останат позитивни и кога работите не одат по посакуваниот тек. Тогаш се јавува нивната самокритичност и се обвинуваат за неуспехот.


Оптимисти се

Не се само позитивни, туку се и големи оптимисти. Тие имаат некаква супер способност постојано да се движат по линијата помеѓу храбриот и прекумерниот оптимизам. Затоа се добро друштво за моментите кога треба некој да ви даде самодоверба или поддршка. Ако вашиот знак секогаш го очекува најлошото, друштвото на Овенот многу ќе ви годи. Сепак, не заборавајте дека и ним понекогаш им треба некој за малку да ги подигне во непријатните моменти.


Лојални се


Овните се лојални до крај. Никогаш нема на некој друг да го соопштат она што им било кажано во доверба. Не дозволуваат ниту некој да ги навредува нивните пријатели пред нив. Ако некој почне да ги напаѓа нивните блиски, оној кој напаѓа ќе се соочи со роговите на Овенот. Единствениот проблем кој им го носи оваа убава карактеристика е тоа што верноста прави подолго да останат во врска или во контакт со луѓе кои не се добри за нив.


Директни се


Тие сметаат дека искреноста секогаш е корисна и затоа сè што мислат ќе ви кажат директно во очи. Може да отстапат само кога се сигурни дека зборувањето на вистината може да повреди некого. Дури и кога отворено ви ја плеснуваат вистината в лице тие пак ќе внимаваат тоа да го направат на што е можно побезболен начин. Пријателите на Овенот не треба да се грижат дека нешто ќе остане некажано пред нив или дека ќе биде кажано зад нивниот грб. Овните не се такви.


Многу се независни


Тие се многу независни. Секогаш се трудат сами да си ги решат проблемите, па дури кога веќе не можат да најдат излез ќе се јават некому за помош. Лесни се „за одржување“ и како љубовен партнер и како пријател. Навикнати се на самостојност и уживаат во неа. Но, тоа не значи дека никогаш не им треба помош. Бидете малку интуитивни и ако почувствувате дека им е тешко, понудете им ја својата помош затоа што тие може и никогаш да не ви ја побараат.


Довербата е светост за нив


Лесно е да им верувате и да ги споделувате со нив вашите најдлабоки тајни. Но и тие очекуваат да им возвратите во иста мера. Од самиот почеток почнуваат да се однесуваат како да се познавате целиот ваш живот и ќе ви ја понудат целата своја доверба, но ако ја изиграте тие засекогаш ќе ви ја затворат вратата. Поради ова Овните имаат цела колекција приказни за тоа како биле изиграни или некој им забил нож во грб.


Дарежливи се


Овенот внимателно се однесува со парите. Тој ќе ја заштеди секоја паричка што може да се заштеди. Но, ако треба да позајми пари на некој пријател тој нема да се двоуми и веднаш ќе го направи тоа. Нема да се штедат ниту кога треба купат подарок. Секогаш се спремни да потрошат пари за луѓето кои ги сакаат, но кога треба да трошат за себе се доста скржави и трошат само на најнеопходното.


Амбициозни се


Тие се можеби најамбициозниот хороскопски знак и ако сакате некој тоа да го пренесе на вас, дружете се со Овен. Тој секогаш се стреми да постигне и да види повеќе. Неговата амбиција е заразна. Сака да биде во постојано движење и никогаш не се смирува додека не го постигне она што го наумил.


Овенот е комбинација од сите претходни карактеристики


Зарем не би сакале да бидете покрај некого кој ги поседува сите овие карактеристики? Се разбира дека имаат и некои лоши страни, но тоа не може да ги негира нивните љубовни или пријателски квалитети. Овенот е една од најзабавните личности во зодијакот и затоа секој би сакал да ги има во близина.