Постер - Детаљ без кој не може печатениот медиум | Trendseteri
Menu

Скопјепостер

Постер – Детаљ без кој не може печатениот медиум

 

Со повеќе од 9 години, 9 конкурси, десетици настани ширум светот и повеќе од 15.000 учесници Скопјепостер стана најценет студентски конкурс за плакат, кој ги охрабрува студентите и професионалните дизајнери да соработуваат и нуди меѓународно искуство и промоција.

Дефинитивно поместивме граници, разоткривме табуа, креиравме дела и производи што ќе останат засекогаш и ќе инспирираат, ќе мотивираат и провоцираат рефлексија и кои понудија аргументи за креирање на движење.

Под мотото „Вештачка интелигенција и реалноста“, Скопјепостер го организира 10-от конкурс за најдобар плакат 2017та година. Отварањето на изложбата ќе биде на 16 ноември во Музеј на град Скопје. Настанот, кој ќе трае 10 дена ќе биде проследен со дебати и трибина на која ќе биде и објавен овогодишниот победник.