JLo во креација на македонски дизајнер | Trendseteri
Menu

JLo во креација на македонски дизајнер

На најбитниот „RED CARPET“ за жените во Холивуд, Jennifer Lopez во креација на Тони Матичевски

 

Се оддржа 25-то издание на „Women in Hollywood“ посветено на дамите, борци за еднакви права на машките и женските актери. Главниот лик на овој настан беше популарната пејачка и актерка Jennifer Lopez која се појави на настанот „Women in Hollywood“ облечена во креација на австралискиот дизајнер со македонско потекло Тони Матичевски. Матичевски кој соработува со Donna Karan и Cerruti, воодушевен од изборот на Lopez.

Во 100 филма од 2017 година 24% припаѓаат на дамите(од тие 68% се бела раса), додека бројката зад камерите е загрижувачка- само 8% се жени режисери!

Оваа година ситуацијата е нешто подобра иако и понатака постои разлика во платата. Самата ситуација е подобрена благодарејки на жените кои ја прекинаа тишината и настапија со своите лични искуства, пораки и апели. Помеѓу дамите кои се истакнаа како најголеми борци се најдоа „Lady Gaga“, безстрашната „Charlize Theron“, правичната „Keira Knightley“, режисерката без влакна на јазикот „Shonda Rhimes“ која неодамна потпиша мултимилионерки договор, бунтовничката „Mia Farrow“ и многу други дами, додека главна на вечерта беше „JLo“.

Погледнете кои дами се издвоија со својот стил на најбитниот настан во Холивуд:

 

Jennifer Lopez

 

Lady Gaga

 

Charlize Theron

 

Mia Farrow

повеќе на наредната страница 1/2 продолжи >