Каков е животот со деца - Илустрации на една мајка | Trendseteri
Menu

Каков е животот со деца – Илустрации на една мајка

Дали се препознавате себеси

 

Француската илустраторка Натали Жомар направила серија реалистични илустрации на тема мајчинство во која ќе се препознае секоја мајка. По неа не постои ништо потешко од одгледување деца, а како би го покажала тоа ги нацртала овие забавни но и многу вистинити илустрации.

На нив се претставени проблеми кои ги чекаат идните мајки, од големата промена на телото, недостаток на слободно време се до доење и тежина на исполнување на професионалните и приватните обврски.

А вие дали се согласувате со нив?

 #1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20