Прва „ЕВРОВИЗИЈА“ за Азија и Пацификот во 2018 година | Trendseteri
Menu

Прва „ЕВРОВИЗИЈА“ за Азија и Пацификот во 2018 година

Прва “ЕВРОВИЗИЈА” за Азија и Пацификот во 2018 година

 

 

Следната година Европската радиодифузна унија ќе го организира првото издание на “Евровизија Азија“, музичко натпреварување наменето за земјите од Азија и Пацификот.

“Евровизија Азија“ ќе се одржува само во еден ден наместо во три како оргиналната “Евровизија“. Досега своето учество го потврдиле 9 земји и тоа: Австралија, Кина, Конг-Конг, Јапонија, Јужна Кореја, Нов Зеланд, Сингапур, Соломонови острови и Ванауту.

Дополнителни информации за датумот како и за домаќинот на настанот ќе бидете наскоро известени.