Duesenberg SSJ | Trendseteri
Menu

Duesenberg SSJ

11. Duesenberg SSJ од 1935

 

Автомобилскиот бренд Duesenberg  произведувал врвни автомобили до 1937 години во Индијанаполис-САД. Токму ова возило со ознаката Duesenberg SSJ со 6.800ксм од 1935 година било во сопственост на холивудскиот актер Gary Cooper . Продаден е во август 2018 година на аукција од страна на аукциската куќа Gooding & Co. –  Pebble Beach за 22 милиони долари. Со тоа ова возило најскапо произведено возило во САД и воедно најстар автомобил во листата на најскапати возила на свет.

број 12 број 10