Aston Martin DBR1 | Trendseteri
Menu

Aston Martin DBR1

10. Aston Martin DBR1 од 1956

 

Овој Aston Martin DBR1 кој е произведен поради промена на привалата за трки во тоа време, на шасијата на Aston Martin DB3, е еден од само 5 произведени. Со ова возило Stirling Moss и Jack Brabham го освоиле првото место во 1959 година на трката 1.000 км Nürburgring. Овој Aston Martin е продаден за 22,5 милиони долари на аукција во Sotheby´s и со тоа најскап британски автомобил.

број 11 број 9