Зошто појадокот е најважен оброк? | Trendseteri
Menu

Зошто појадокот е најважен оброк?

Зошто појадокот е најважен оброк?

 

 

Во текот на ноќта додека спиеме телото се регенерира. Тоа значи дека кога ќе станеме наутро клетките ни се празни, гладни и дехидрирани. Затоа почетокот на денот е од исклучителна важност за добар метаболизам.

Под појадок се подразбира тоа што ќе изедеме во првиот час од станувањето. На нашето тело му се потребни сите хранливи материи, кои верувале или не, се 114 на број. Сите овие нутриенти се потребни за да го активираат метаболизмот и да ги покренат системите составени од клетки. Или во превод секој клетка е гладна за гориво (вода, воздух и храна).

А што им даваме ние? Најчесто воздух и кафе можеби. Затоа никогаш не пропуштајте денот да ви почне со нутритивна бомба која може да ја припремите сами доколку имате знаење и време или со квалитетен заменски оброк припремен од луѓе што веќе имаат знаење и одлучиле да инвестираат време во тоа.

Сигурно се прашувате што е најдобро за појадок?

Таков одговор не постои. Постои само што е најдобро за тебе…