Жените што го променија светот | Trendseteri
Menu

Жените што го променија светот

Жените кои го променија светот

 

По повод Меѓународниот ден на жената, 8-ми март, Шведската кралска академија на социјалните мрежи објави видео посветено на сите жени добитнички на Нобеловата награда.

Видеото го носи насловот „Жените што го променија светот“, а на нивната официјална веб страна може да се видат повеќе информации за секоја од 48-те жени што со своите изуми го направија светот подобро место за живеење, и со тоа помогнаа и за еманципацијата на жената и нејзиното место во општеството.