Жените со облини се поинтелигентни | Trendseteri
Menu

Жените со облини се поинтелигентни

Жените кои имаат изразен и заоблен задник се поинтелигентни


Некои истражувања тврдат дека врз основа на градбата на една жена, можете да дознаете повеќе за нејзината здравствена состојба, но и за интелигенцијата.

Според истражувањето на Оксфорд, жените кои имаат изразен и заоблен задник се поинтелигентни и помалку склони кон хронични заболувања, за разлика од жените со спортска градба.

Оние со форма на круша имаат пониско ниво на холестерол, а и поретко заболуваат од кардиоваскуларни болести. Хормоните во нивното тело помагаат метаболизмот побрзо да ги преработува мастите.

Нивните тела содржат поголемо ниво на омега 3 масни киселини, што поволно влијае врз мозокот. Според лекарите, ова не значи дека е правило, туку само статистичките податоци покажале дека често овие жени се поинтелигентни.