Интелектуалната жена | Trendseteri
Menu

Интелектуалната жена

Зошто просечен маж не посакува интелектуална жена …во мислите

 

Секој човек на планетата посакува барем за миг да се обиде да го смени својот партнер. Храбрите и снаодливите се обидуваат и им успева. Но многумина од страв да не бидат откриени, неверството го извршуваат само во мислите.

Нашите мисли се слободна зона во која може ме да бидеме што сакаме и со кого сакаме. Глумци, спортисти, колеги, познаници и поранешна платонска љубов. Сите личности од овој калибар се мета на сечии просечни мисли. Мажите посакуваат убава жена, често таа што не е достапна за него. Но во ниту еден случај мажите не се замислуваат себе со интелектуалка.

 1.  Затоа што знае дека не може да ја добие
 2.  Не може да се справи со нејзините одговори.
 3.  Затоа што таа не истакнува атрибути
 4.  Комплицирана е за неговиот мозок.
 5.  Знае дека нејзините одговори ќе го стават во сопствената замка
 6.  Мислат дека таа не го поседува тоа што тие гго бараат.
 7.  Веруваат дека таа не е доволно забавна за нив.
 8.  Знаат дека нема да можат лесно да ја освојат.
 9.  Се плашат дека ќе бидат искористени и оставени како тоалетна хартија.
 10.  Се плашат дека не се доволно забавни за да го задржат нејзиното внимание.
 11.  Се плашат дека нивниот разговор ќе звучи глупаво пред неа (во право се)

 

Д.А. Патникот со закрпени патики