Згради во воздухот: Иновација во градежништвото | Trendseteri
Menu

Згради во воздухот: Иновација во градежништвото

Згради во воздухот: Иновација во градежништвото

 

Градовите низ целиот свет се обидуваат да се справат со недостигот на станови и земјиште бидејќи потребата за станбени згради никогаш не била поголема. Тоа е реалност со која се соочуваат најсовремените архитекти и како решение почнуваат да се градат најиновативните згради кои нема да ве остават рамнодушни и ќе посакате да си имате свое живеалиште во една од нив. Погледнете ја галеријата:

“The Interlace”, Сингапур.

“25 Verde”, Турин, Италија.

“CityLife”, Милано, Италија.

“8 Spruce Street”, Њујорк.

“Sky Habitat”, Сингапур.

“Songra Micro Housing”, Јужна Кореја.

“8 House”, Копенхаген, Данска.

“Absolute Towers”, Мисисога, Канада.

“The wave”, Вејл, Данска.

“L’ambre Blanc”, Момпеље, Франција.

“Project 36”, Сеул, Јужна Кореја.

“Torr Kaelan”, Сан Диего, Калифорнија.