Жено убава. Сама кажи си. Колку се сакаш | Trendseteri
Menu

Жено убава. Сама кажи си. Колку се сакаш

 

Жено убава, ислушај се. Запрашај се. Што сакаш сега? Не сакаш да се дружиш? Во ред е. Не сакаш да се дотераш? И тоа во ред е. Не сакаш да исчистиш? Апсолутно во ред е.
Жено убава, ти не си машина. Не мора да импресионираш никого. Не, не велат фала, а тебе ти треба одмор. Тогаш кога најмногу имаш притисок, тогаш запри. Дали некој те брка? Не. Одлично, одмори. Со куп работа, со одраснат корен, со исфлекана блуза, со искршени нокти, со несредена кожа.
Одмори, не си на маратон.
Ти си ги даде задачите.
Никој друг.
Запомни, жено убава: светот е поубав кога жената е среќна.
Одморена.
Однатре разубавена.
Сама кажи си.
Колку се сакаш.
Одмори. 

Марија Лозаноска