Здравјето пред сè | Trendseteri
Menu

Здравјето пред сè

Матичниот млеч и железото – Рецепт за добра крвна слика

 

Revita Fe Forest Berries е единствен производ, не само поради обликот на железо кој го содржи, туку и поради присуството на матичен млеч. Познато е дека преку храната од билно потекло се внесува тровалентно железо кое не е адекватен облик на овој олигоминерал кој е од животно значење за човекот, бидејки црвените крвни зрнца не го апсорбираат и како такво не може да се вгради во хемоглобинот. Храната од животинско потекло (месото) има адекватен облик на железо (двовалентно), но е потребен поголем дневен внес на намирници, а тоа не е секогаш возможно, а ни безбедно за здравјето.

Revita Fe Forest Berries е всушност одговорот на компанијата ALTAMED на тоа прашање. Во RevitaFe се наоѓа двовалентно железо, единствениот облик кој човекот може да го користи. Благодарение на присуството на матичен млеч, пчелин производ кој го зголемува процентот на искористливост на хранливи материи, железото од Revita Fe многу лесно се вградува во 12 палачното црево. Покрај тоа железото е врзано за протеини, хелирано, со што се избегнува неговата оксидација како метал и затоа при неговото конзумирање ги нема вообичаените тегоби како мачнина, гадење, киселини, запек, дијареа и метален вкус во устата.

Редовното конзумирање на RevitaFe овозможува добра крвна слика, оптимални вредности на хемоглобин, железо кое циркулира и железо кое е складирано, како и нивно брзо надополнување после болест или некоја операција. Ревита исто така е и идеален производ за трудници и доилки бидејки ги штити двете групи од постпородилна анемија.

За децата од школска и претшколска возраст, RevitaFe не е само одличен, природен извор на железо, туку и препарат кој благодарение на матичниот млеч го зајакнува имунитетот, го подобрува помнењето, концентрацијата, овозможува идеален раст и развој, а кај девојчињата во пубертет помага полесно и побезбедно да поминат низ таа животна фаза и да избегнат анемија.

За повеќе информации кликнете тука