Во каков свет живееме | Trendseteri
Menu

Во каков свет живееме

Ова е реалната слика за светот што не опкружува

 

Социјалните мрежи и модерната технологија се мач со две острици. Од една страна можат да бидат од голема корист и помош, а од друга не оттуѓуваат од пријателите и блиските. Колку влијаат во нашите животи?

Следните илустрации сурово ни го прикажуваат светот во кој живееме.

 

Колку далеку гледаме?

 

Зошто никој не си игра со мене?

 

Храна за его

 

Идеален одмор

 

Книжевност

 

Најинтимните чинови

 

Како преминуваме улица?

 

Идеален тен

 

Никогаш не е доволно

 

Исповедување

 

Чија музика е поубава?

 

Секојдневна ситуација во јавен превоз

 

Во што се претворивме?

 

Виртуелно растргнат на сите страни

 

Кој не држи под контрола?

 

Дали можеме да се оттргнеме?

 

Никогаш повеќе нема да бидеме сами

 

Кажано во доверба

 

Денот на заљубените

 

Каков е вашиот став за социјалните мрежи и модерната технологија? Дали повеќе ви помагаат или одмагаат?