Зеленото вино со додаток масло од канабис пуштено во продажба | Trendseteri
Menu

Зеленото вино со додаток масло од канабис пуштено во продажба

Креаторите велат: може да се напиете, но нема да сте „high“


Новото зелено вино Green Sauvignon Blanc, се пушти во продажба пред празнично. Содржи 9,5 проценти алкохол и е познато како Winabis со инфилтрирано масло од канабис.

Се продава од интернет- продавачот Firebox по цена од 20 фунти, а на веб страницата на компанијата се промовира како вкус на средно слатко грозје, сочна праска и софистицирана нота на канабис.

Тоа е сосем легално и нема да имате никакви последици од канабисот, затоа што не го содржи психоактивното сединение THC, кое е нелегално.

Па дали се одлучивте вакво спектакуларно изненадување да им приредите на вашите пријатели за празниците?