„Vans“ ја објави новата колекција | Trendseteri
Menu

„Vans“ ја објави новата колекција

„Vans“ ја објави новата модна колекција инспирирана од „Frida Kahlo“


Брендот „Vans“ е познат по своите соработки со други брендови и артисти, сѐ со цел да создаде колекции кои ја слават уметноста и културата. Минатата година објави една неверојатна колекција, која произлезе од соработката со музејот на „Van Gogh“. Љубителите на овој холандски сликар добија прекрасна можност да прошетаат во патиките на „Vans“, инспирирани од најпознатите дела на „Van Gogh“.

Годинава Ванс повторно создаде колекција инспирирана од уметноста. Овој пат се работи за мексиканската уметница, „Frida Kahlo“, која е најпозната по автопортретите и делата инспирирани од природата. Три од главните модели добија нова верзија – на OG Sk8-Hi LX има автопортрет од делото „Две Фриди“ (Two Fridas – 1939), на The OG Authentic LX има принт со лубеница од „Живеј го животот“ (Viva la Vida – 1954), а на OG Slip-On LX има автопортрет со „Трнлив ѓердан и колибри“ (Thorn Necklace and Hummingbird – 1940).

Погледнете ги новите модели: