Главен ТРЕНД за 2019, оваа боја ќе доминира | Trendseteri
Menu

Главен ТРЕНД за 2019, оваа боја ќе доминира

Сакате нешто автентично и импресивно, оваа боја претставува токму тоа!

Ултра виолетова, главната боја во 2018 година имаше улога да не направи по храбри, повеќе секси и единствени. Меѓутоа институтот за бои Пантон за следната година одбра доста понежна и по опуштена нијанса.

 
Се работи за бојата која носи име – корална. Во соопштението за медиумите институтот оваа боја ја опишува како нијанса која потврдува живот и нашата потреба за оптимизам и радост. Во едно од компанијата тврдат дека во светот во кој владее дигиталната технологија потребно е нешто автентично и импресивно, а оваа боја го претставува токму тоа.
 
Според Пантон оваа боја ја стимулира човечката поврзаност, затоа наоружајте се со удобна гардероба во оваа боја, како би уживале во нејзиното терапевтско дејство и додадете некои корални детали во вашиот животен простор. 
Photo: Profimedia