Топ 15 најдобри кафулиња во Амстердам кои едноставно мора да ги посетите | Trendseteri
Menu

Топ 15 најдобри кафулиња во Амстердам кои едноставно мора да ги посетите

Топ 15 најдобри кафулиња во Амстердам кои едноставно мора да ги посетите

 

Амстердам е место кое е многу познато по своите кафулиња. Всушност, градот може да се пофали со неколку стотици од нив во своите граници. Но, иако овие места се нарекуваат “кафулиња”, тие секако ви нудат нешто повеќе од само кофеин. Значи, ако сте расположени за малку канабис, Амстердам е вистинското место за вас.

Единствената дилема е всушност, кои од сите овие места треба да ги посетите. Како што вие јасно, не можете да ги посетите сите во едно патување па затоа ние ја заокруживме листата на најдобрите “coffeeshops” за посета на градот. Сега можете да се смирите кога ќе знаете дека сте ги погодиле најатрактивните места во Амстердам за опуштање и уживање.

1. The Bulldog

www.thebulldog.com

2. Green House

www.greenhouse.org

3. Grey Area

www.greyarea.nl

4. Original Dampkring

www.dampkring-coffeeshop-amsterdam.nl

5. Barney’s Coffee Shop

www.barneysamsterdam.com

6. Amnesia

www.coffeeshopdirect.com/Amnesia.html

7. Abraxas

www.abraxas.tv

8. Siberie

www.amsterdamcoffeeshops.com/item/siberie

9. Smoke Palace

www.smokepalace.nl

10. 420 Cafe

www.amsterdam.info/coffeeshops/420-cafe

11. The Dolphins

www.amsterdam.info/coffeeshops/thedolphins

12. 1e Hulp

www.coffeeshopdirect.com/Hulp.html

13. Katsu

www.katsu.nl

14. Smokey

www.smokey.nl

15. Baba

www.babashops.com