Старото Скопје – корзото и градската плажа пред земјотресот | Trendseteri
Menu

Старото Скопје – корзото и градската плажа пред земјотресот

Старото Скопје – корзото и градската плажа пред земјотресот

 

Веројатно старите скопјани со симпатии се сеќаваат на старото Скопје пред земјотресот.

Низ снимки и фотографии на овој стар и подзаборавен документарен филм е претставен животот во Скопје од малку поинаков агол, односно како се пуштале маџармаалските мангупи на градските девојки, како се забавувале младите во градот и уште многу други моменти од скопското секојдневие.