Докторите јасни - Спиењето со празен стомак влијае врз здравјето | Trendseteri
Menu

Докторите јасни – Спиењето со празен стомак влијае врз здравјето

Гладот во вечерните часови нема да ви помогне да изгубите тежина


Многумина одат со празен стомак, не јадат неколку часови пред спиење и мислат дека тоа ќе им помогне.

Без оглед на причината, ова не е добра одлука како што мислите. Од време на време ништо нема да се случи, но ако влезе во вашата навика…

Во овој случај, нивоата на инсулин, холестерол и работа на тируидната жлезда може да бидат засегнати, што може да доведе до хормонска нерамнотежа и може да предизвика многу други проблеми.

Чувството на глад пред спиење ќе предизвика несоница. Мозокот ќе добие информации дека сте гладни и нема да можете да заспиете.

Легнувањето со празен стомак нема да ви помогне со губењето на тежината. Телото ќе ги акумулира мастите за да „заштеди“ енергија. Луѓето кои не јадат во вечерните часови исто така и не појадуваат, што влијае на раздразливост и непријатност.