„Tesla“ со „Space X“ во орбитата | Trendseteri
Menu

„Tesla“ со „Space X“ во орбитата

„Tesla“ ја лансираше најмоќната ракета

 

„Elon Musk“, човек кој е малтретиран од други деца во раните школски години и кој после десетина години запишува докторски студии и по само 2 дена се откажува за да ги реализира своите соништа, вчера го лансираше најкомплексниот систем на ракетен погон кој во вселената го однесе неговиот автомобил кој никогаш нема да се врати и ќе сведочи за тоа дека во животот НИКОЈ и НИШТО не треба да не запре во остварувањето на големи нешта што ќе го придвижат човештвото десетици години во цивилизацискиот развој!

Ракетата „Falcon Heavy“ беше лансирана од Кејп Канаверел и е најмоќната досега конструирана. 27те „Merlin“- турбини произведуваат 23.000 КН енергија.

Наместо посада, ракетата беше лансирана со еден Тесла родстер автомобил на кој свиреше еден хит на Дејвид Бови.