Совети од успешните | Trendseteri
Menu

Совети од успешните

13 Нешта кои силните луѓе ги избегнуваат!

 

Ами Морин, психотерапевт и социјален работник, студираше силни луѓе и состави список на работи што не ги прават.

Еве список на тринаесет работи што силните и храбри луѓе никогаш не ги прават:

 • Никогаш не поминуваат време да се жалат себеси
 • Никогаш не дозволуваат некој да добие моќ над нив
 • Никогаш не избегнуваат промени
 • Никогаш не го отфрлаат она што не може да се промени
 • Никогаш не се обидуваат да им угодуваат на другите
 • Никогаш не се плашат од ризик
 • Никогаш не живеат во минатото
 • Никогаш не прават исти грешки
 • Никогаш не се навредени од туѓата среќа
 • Никогаш не се предаваат по неуспехот
 • Тие не се плашат од осаменост
 • Тие не мислат дека светот им должи ништо
 • Никогаш не очекуваат непосреден успех.

 

„Моќта им се дава само на оние кои се осмелуваат да се наведнуваат и да се подигнат. Само едно е важно, само едно, да се осмелиш.“ – Фјодор Достоевски