Совети од Тамара | Trendseteri
Menu

Совети од Тамара

Тамара Грујовиќ со поучни зборови

 

Бидете им благодарни на луѓето кои ве оставиле.
Бидете им благодарни на луѓето кои ве одбиле.

Не секој е спремен да помогне.
Не секој е храбар да истрае.
Не секој е должен да ги решава вашите проблеми.

Тоа се истите оние кои ви го покажале вистинскиот пат.
Тоа се истите оние кои ви го покажале вашиот пат.
Тоа се истите оние кои со своето одбивање ве испратиле до вистинските личности…

Бидете им благодарни на оние кои ве заборавиле.
Тоа се оние благодарение на кои ги цените оние кои ве памтат.
Бидете им благодарни на оние кои не го испочитувале вашиот труд.
Тоа се оние благодарение на кои некој друг ќе го уважи истиот.