Skopje Cocktail Week | Trendseteri
Menu

Skopje Cocktail Week

Второ издание – настан кој ја слави коктел културата

 

Првата недела на Мај месец резервирајте ја за пролетни прошетки низ скопските улици и локалите кои се дел од Skopje Cocktail Week. Она што ќе може да го искусите се совршено креирани коктели наменети за сезоната што следи.

Во периодот од 03-ти до 10-ти Мај, се одржува второто издание на Skopje Cocktail Week, настан кој се случува на иницијатива и во организација на Гемак – компанија која веќе 27 години на пазарот е присутна како ексклузивен партнер на светската компанија Diageo, како застапник на познатите брендови:  Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Bulleit Whiskey, Captain Morgan, CIROC и Zacapa.

Имајќи го позитивното искуство и фидбек од минатогодишното издание, оваа година повторно го нудиме Skopje Cocktail Week како платформа за едукација на фелата, но и како препознатлив концепт настан кој нуди нови искуства за гостите.

„Во текот на годината како компанија, организираме голем број на обуки за бармените низ Македонија, па и овој пат преку работилница која ќе се одржи ден пред да започне Skopje Cocktail Week, сакаме да ги информираме и едуцираме сопствениците на локалите и бармените за новитетите во сезоната што следува. Станува збор за избор за коктели кои се соодветни за служење во пролетно – летниот период. Оваа година покрај едукација на теми како што се „раководење на бар“ „однесување со гостите“, нудиме и теми за едукација како што се „улогата на социјалните медиуми при промовирање на содржжините во еден бар“ и „улогата на квалитетно креирано мени“. Драго ни е што сопствениците и бармените на локалите се се повеќе заинтересирани за нашите обуки и за развој на коктел културата. Во услови на динамичен пазар и голема конкуренција на локали, сопствениците секогаш се трудат да бидат поинави во поглед на својата понуда. На овој начин ние им даваме поддршка за да успеат во својата намера. – изјавиja од Гемак.

Во рамките на настанот, кој ќе трае од 03 – 10 Мај, ќе бидат опфатени вкупно 12 локали во кои посетителите ќе може да нарачаат и да вкусат избор на 7 коктели. Дополнително, гостите ќе имаат можност да добијат интересни подароци од  промотивниот тим на Skopje Cocktail Week. Оваа година покрај ова издание, ќе следи и есенско – зимско издание на Skopje Cocktail Week.

Се гледаме на Skopje Cocktail Week!

За да се информирате повеќе за програмата и мапата на локали каде ќе се одржи Skopje Cocktail Week следетене на:

Skopje Cocktail Week @ Facebook

Skopje Cocktail Week @ Instagram

Погледнете кој котел ќе биде вашиот омилен, токму на Skopje Cocktail Week