Карибите во центарот на Скопје | Trendseteri
Menu

Карибите во центарот на Скопје

Почувствувајте го вкусот на Карибите

„Salsa & Punto“ е група за кубанска музика создадена во Република Србија во 2007 година. Групата е создадена за да се направи кубанска музика која истовремено комуницира со Балканот и да создаде мешавина помеѓу две култури, богати ритми, но пријатно за јавен слух.

Групата е интегрирана од кубанските, српските и македонските музичари

  • Pulido Raul Sandoval  – вокал, перкусионист и директорот.
  • Jorge Rivera Legat  – вокал, пијанист и музички директор.
  • Roberto Juztis  –   Vinales и ударни LOWER тапанар,
  • Лазаро Перовиќ  – гитарист, хорови и ударни помал.
  • Roki Nelson Lugo Ordaz  – БАЈИСТА.
  • ДРАГАНКО РИСТЕВСКИ – ТРОМПЕТИСТА.
  • Јанко Васиљевиќ  –   СИНТЕТИЗАТОРИ.

Групата има учествувано на различни фестивали во и надвор од земјата. Популарни музички фестивали и џез фестивали низ целиот балкански регион. 

Бидете и вие дел од оваа кубанска инвазија.

Се гледаме во петок на 15. март во Casa Cubana – Skopje