Robin Sharma - порака до сите жени | Trendseteri
Menu

Robin Sharma – порака до сите жени

Прекрасна порака од еден од најценетите писатели на книги за самопомагање и мотивација – Robin Sharma

 

Тоа што си денес тука, не е случајност. Постои причина зошто го читаш ова…

Ти си кралица. Господарка со бескраен потенцијал кој се наоѓа во тебе.

Можеби тешкиот живот те натерал да заборавиш на својата сила.

Тагата заради неостварени соништа може ја угушила твојата страст и ги угушила твоите уверувања.
Стрелите на завидливите критичари можеби те натераа да го заробиш јунакот во тебе.

Но, те молам знај, овој ден е нова прилика, чудо кое чека да се случи.
Овој момент е прекрасен подарок.

Оваа минута претставува празно платно на бескрајни можности и неописливи прилики…
…за повторно да завладееш со кралството кое ти припаѓа од раѓање. Да освоиш големи нови земји со чувства, креативност, смелост и човечност.

Стани! Гушни го своето право на единствена величенственост која светот ја очекува од тебе.

Биди светлина!
Еден мал чекор за другите, секоја минута бо дентот која ти е дадена, ако си упорна и доследна, ќе биде почеток на твојот нов живот.

Заслужуваш да бидеш свесна за својата големина. Да ги знаеш своите овластувања, во своето кралство, а другите да го гледаат твојот сјај.
Целиот свет ќе ја пофали твојата храброст…

Ти праќам љубов и имам бескрајно верба во тебе и твојот сјај…

Robin