Започна Скопскиот Виз Ер Маратон | Trendseteri
Menu

Започна Скопскиот Виз Ер Маратон

Рекордни 10.000 маратонци: Започна Скопскиот Маратон

 

Со рекордна бројка од 10.000 маратонци од 58 земји од светот започна трката на Скопскиот Виз Ер Маратон 14-ти по ред.

Маратонот, полумаратонот како и штафетниот маратон  стартуваа во 08:30 часот, додека хуманитарната трка од 5 километри започна во 08:40 од триумфалната Порта Македонија.

Трендсетери и Прокам Продукција со тимот на  Фитнес & Спа Парк  дел од настанот.