Rare & Fine - коктел кој чини 10 000 долари | Trendseteri
Menu

Rare & Fine – коктел кој чини 10 000 долари

Кристална oldfashioned чаша и 14 каратна златна декорација

 

Првата дефиниција за тоа што е коктел е дадена во 1806 година:  “Коктелот е стимулативен алхохолен пијалак, составен од неколку силни алхохолни пијалаци, шеќер, вода и други горчливи состојки”.

Rare&Fine – 10 000 долари

 

Овој луксузен коктел може да се проба во казиното San Manuel во Калифорнија. Главни состојки се A.H. Hirsch 16 year old американско виски кое е дестилирано во 1974 година, Chateau Lafite-Rothschild Bordeaux црвено вино од 1996 година и ултра реткиот Hardy коњак.

Се служи во кристална oldfashioned чаша и 14 каратна декорација со цреша и кора од портокал.