Најубавите поучни мисли на Агата Кристи | Trendseteri
Menu

Најубавите поучни мисли на Агата Кристи

Само луѓето кои ги сакаш, можат да ти го направат животот неподнослив

 
Тајната на успехот е во тоа да почнеш да делуваш.
 
Каење, па тоа е губење време.
 
Никогаш не ги прави сам оние работи кои некој друг може да ги направи за тебе.
 
За се што сакате, морате да платите одредена цена.
 
Младите мислат дека старите се будали, а постарите знаат дека младите се будали.
 
Никогаш не сум сакала новинари. Во сите свои книги ги убив.
Малку од нас се онака како што изгледаме.
 
Една од најсреќните работи што може да ви се случи во животот е среќно детство.
 
Секој убиец е веројатно нечии стар пријател.
 
Добриот совет скоро секогаш се игнорира, но тоа не е причина да не го кажеме.
 
Идеален маж е археологот, колку е жената постара повеќе го интересира.
 
Злото не е нешто надчовечко, тоа е нешто помалку од човек.
Сите гревови фрлаат долги сенки.
 
Жената заборава полесно од мажот, но таа и полесно се сетува на она што го заборавила.
 
Кога е во прашање голема сума на пари, препорачливо е да не верувате никому.
 
Само луѓето кои ги сакаш, можат животот да ти го направат неподнослив.