Часовник - Инспирација од Дракула | Trendseteri
Menu

Часовник – Инспирација од Дракула

Peren

 

Часовник – Инспирација од Дракула

 

Инспирација од Дракула, најновиот луксузен Швајцарски часовник на Peren, син на змејот Рачно изработениот швајцарски часовник е инспирација од Влад Дракул кој е роден во градот Сигишоара, Трансилванија. Посебните елементи кои го дефинираат Трансилванскиот дизајн на часовникот се двете сказалки во 12ч и 6H со дупки и прозорец за датум, како и индикатор на Месечината фаза.

Оваа посебност има својата инспирација од средновековните замоци на Трансилванија. Друг клучен аспект во дизајнот е двојно обложената платформа со црвени обележувачи за бројки на првиот слој и обликот на заби во вториот слој. Средината на часовникот е направена во Лилјак форма со дрвени хоризонтални линии, шема инспирирана од Трансилванската Митологија.

На Peren часовниците им се врши контрола врз сите аспекти на процесот на производство и овој пристап им дава можност за производство на уникатни производи со врвен квалитет, со што се оправдува нивната висока цена на пазарот на часовници. Спецификации: Изработен од нерѓосувачки челик 316L; отпорен на вода 5 ATM; дијаметар 40mm; дебелина 10mm; отпорен на гребење; оригинална кожна рамка за на рака со црвени конци и црвена кожа од внатрешноста; движење: ISA 8171-204 патентиран двоен ротор мотор.