Новото кристално кафе на “Старбакс” – Кристал Бол Фрапучино | Trendseteri
Menu

Новото кристално кафе на “Старбакс” – Кристал Бол Фрапучино 

Новото кристално кафе на “Старбакс” – Кристал Бол Фрапучино

 

Старбакс е меѓународен синџир на кафе и кафулиња, со седиште во Сиетл, Вашингтон. “Старбакс” е најголемата кафуле компанија во светот, со 17.009 продавници во 50 земји, меѓу кои над 11 000 во САД, над 1 000 во Канада, а над 700 во Велика Британија. Старбакс продава цедено сварено кафе, топли пијалаци базирани на еспресо, други топли и ладни пијалоци, зрна од кафе, салати, топли и ладни сендвичи и панини, колачи, грицки.

Старбакс со новото освежително кафе – пијалок Crystal Ball Frappuccino направи вистинска магија на социјалните медиуми. Новото Кристалното фрапучино е со вкус на праска и е достапно во 3 бои: сина виолетова и зелена.