Новиот фитнес тренд кој стана опсесија на славните | Trendseteri
Menu

Новиот фитнес тренд кој стана опсесија на славните

Новиот фитнес тренд со кој се опседнати славните


Изгледа чудно, но навистина делува

Колку навистина делува можете сами да се уверите, затоа што е достапно и кај нас!!!

 
Доколку неодамна ви прелетале фотографии од Ashley Graham или Alessandra Ambrosio, со сигурност вашата првична реакција била WOW. Овие модели се опседнати со новиот фитнес тренд наречен Електо Мускулна Стимулација- ЕМС.

Што претставува Електо Мускулна Стимулација???
 
ЕМС- тренингот користи ниска фрекфенција на електрични импулси кои ги испраќа до вашите мускули, а тие работат без престан во текот на вежбањето но со зголемен интензитет. Со овој начин на вежбање ќе добиете повеќе но со помал временски влог, вели Mohamed Elzamar кој работи како личен тренер со Alessandra Ambrosio, Ashley Graham, 2Chainz и Luann de Lesseps. 
ЕМС се користи и за лекување на физички повреди како терапија со години, но во последно време зема голем замаф како фитнес тренд. Ваквото вежбање може да согори и до 600 калории за 20 минути, со истовремено градење на чиста мускулна маса, тврди Elzamar на својата веб-страна.
 
ЕМС може да помогне и во забрзување на обновувањето на мускулите и да ја подобри вашата мускулна сила- вели Daniel Giordana- доктор по физикална терапија.
 
Истражувањата покажаа дека ЕМС помага во зголемување на густината на мускулите, мускулната сила, моќноста и количината на кислород што ја користите додека тренирате.
 
Имајте на ум дека за еден ваков тренинг Elzamar наплаќа по 250 долари, значи мора да е нешто добро.
Зошто да не го пробате и вие? Закажете го вашиот безплатен тренинг и уверете се во резултатите.


Carlos Moya – Тенисер бр 1 на ATP листата

Karim Benzema – Реал Мадрид


Mark Keller – Актер Кобра 11


Korinna Kocsis – Мис Европа


Raissa Santana – Мис Бразил

Photos: XBody

…и многу други, се само дел од оние кои ги зафати овој фитнес тренд.

 

Закажете веднаш:

MAXIFIT ЕМС ТРЕНИНГ
Теллефон 071875874

Facebook
www.maxifit.mk