NO BRA DAY | Trendseteri
Menu

NO BRA DAY

Ден без градник

 

Иако сé повеќе жени го практукаваат тоа да не носат градник, денес, на 13ти октомври е светскиот ден на „без градник“ – „NO BRA DAY“. Иницјативата нема сексистична позадина, туку е започната за потикување на свеста на жените за превентивно мамографско снимање и редовна контрола за  откривање на евентуална појава на рак на дојка.

Кампањата е со цел да ги охрабрат жените