Ова е најпривлечното тело за мажите | Trendseteri
Menu

Ова е најпривлечното тело за мажите


Мажите едногласно потврдија дека овој тип на женско тело најмногу ги привлекува!

 

Неодамна е спроведено истражување, за тоа какво тело преферираат мажите.
 
Со експанзија на плус сајз моделите, константно се води полемика околу тоа каков облик на тело најмногу ги привлекува мажите, дали се тоа слаби, атлетски градени дами или дами со облини?
 
Поставени беа три дами со различен тип градба, една со облини, друга слаба и трета атлетски градена. Сите три стоеа во исто време преед мажите.
 
Мажите пак носеа детектор за поглед кој регистрира која девојка најмногу ќе им привлече внимание и на која најмногу ќе им се задржи погледот.
 
Сите три жени беа облечени во маици на бретели и кратки тексас шорцеви.
 
Резултатите беа следни: 
 
Дури 36% внимание привлекла дамата со облини, нешто помалку, 35% привлекла дамата со атлетска градба, а само 29%, односно најмалку внимание привлекла слабата дама.
 
Ова е доказ дека дефинитивно слабите девојки повеќе не се најпосакувани, за што би требало да се заблагодариме на експанзијата на плус сајз моделите во модната индустрија.
Photo: Instagram Iskra