Најдобрите фотографии на светот | Trendseteri
Menu

Најдобрите фотографии на светот

Морате да ги погледнете!

 

Фотографскиот портал The Agora Neview го прогласи победникот на овогодинешниот натпревар за најдобра фотографија. Освен тоа, оваа платформа, за прв пат оваа година ја прогласи и најдобрата фотографија на Инстаграм.

Победникот за најдобра фотографија оваа година е Michael Aboya, под наслов “Songs Of Freedom”, а воедно и е добитник на 25 000 долари. Неговата фотографија прикажува дечиња како се забавувааат свирејќи музика, а самиот фотограф кажува дека истата на совршен начин претставува слободата и припадноста.

За најдобра фотографија на Инстаграм е избрана фотографијата под наслов ”Forgein Business Man” на Keiichi Nakamuri, каде се прикажува бизнис маж кој поминува низ магла држејќи чанта во раката.