Mercedes-Benz W196 | Trendseteri
Menu

Mercedes-Benz W196

5. Mercedes-Benz 300 SL W196 од 1954 година

 

Овој Mercede 300 SL со кој победил легендарниот Juan Manuel Fangio во 1954 години на „German and Swiss Grands Prix“  е продаден на аукција во 2013 година на анонимен купувач за 31,6 милиони долари.

број 6 број 4