Магијата на фотографијата | Trendseteri
Menu

Магијата на фотографијата

Со едноставни ефекти до најубави фотографии

 

На сите ни се веќе се познати разните помагала за фотошоп во фотографијата за постигнување на убави ефекти на нашите секојдневни фотографии. Не секогаш е тоа што го гледаме на фотографијата и тоа што е фотографирано.

Не стално е тоа што го гледаме на фотографијата и тоа што е фотографирано.

Пред да се направи сликата, може да се прават измени на сликата со користење на неколку контроли. Многу од овие контроли се слични на контролите за време на фотографирањето, додека некои се единствени во процесот на сликањето. Повеќето контроли за вадење на сликите се исти, со дигиталните концепти, но некои прават различни ефекти. На пример, контролите „dodging“ и „burning“ се различни во дигиталните и во фотоапаратите со филм.

Одбравме неколку примери како работат врвните мајстори во светот на фотографијата.

Погледнете за што станува збор