Мајко | Trendseteri
Menu

Мајко

Влатко Лозано со нов хит


Влтако Лозаноски – Лозано со неговата прва песна за оваа година. 

Најдобриот вокал во Македонија со песната „Мајко“, повторно трогнува со неговиот текст.

Доколку сакате во живо да го гледате, ја имате приликата да бидете дел од неговиот концерт на 23 март, во С.Ц. Борис Трајковски во Скопје

 

Текст / Lyrics “Мајко”

Луди, години луди
Одат, а носталгија ми буди.
Да расцветам како некогаш
И секоја дамка на душа,
да избришам.

Не жали, жали, не жали
за ништо веќе не жали,
кажи ми моја мајко
утеха дај ми само
излажиме бар ти.

Не жали, жали, не жали
за ништо сине не жали,
кажи ми моја мајко
утеха дај ми само
излажиме бар ти.

Кажи ми, кажи мајко
кажи ми, кажи мајко
срцево камен студи
а пролетта се буди
стопли ми душа, кажи ми.

Не жали, жали, не жали
за ништо веќе не жали,
кажи ми моја мајко
утеха дај ми само
излажиме бар ти.

Не жали, жали, не жали
за ништо сине не жали,
кажи ми моја мајко
утеха дај ми само
излажиме бар ти.

Кажи ми, кажи мајко
кажи ми, кажи мајко
МАЈКО