Лондон блесна со фестивалот на светлината “Лумиер” | Trendseteri
Menu

Лондон блесна со фестивалот на светлината “Лумиер”

Лондон блесна со фестивалот на светлината “Лумиер”

 

 

Знаменитостите на Лондон, како и улиците во центарот на градот се вистинска инспирација за Фестивалот на светлината “Лумиер”.

 

 

Повеќе од 50 јавни уметнички инсталации неа изложени овој викенд низ Лондон, како дел од годинашното издание на фестивалот на светлината „Лумиер“.

Фестивалот се одржува низ Велика Британија од 2009 година и ова му е втора година по ред во Лондон. Ланскиот фестивал бил посетен од 1,3 милиони луѓе.

Во продолжение погледнете ја галеријата која ќе ве остави без здив…